رصد آسمان شب با تلسکوپ به مناسبت هفته گر…

اداره نجوم و آسمان‌نمای آستان مقدس به مناسبت هفته گرامیداشت ولادت حضرت عبدالعظیم علیه السلام اقدام به برگزاری ویژه‌برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ نمود

استهلال ماه ربیع‌الثانی 1447 هجری قمری

استهلال ماه ربیع‌الثانی 1447 هجری قمری انجام گردید

ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در آستان مقدس…

اداره نجوم و آسمان‌نمای آستان مقدس در راستای برنامه‌های رصدی خود، این بار با ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در خدمت زائرین این بارگاه آسمانی بود.

ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در آستان مقدس

ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در آستان مقدس

ستاره «تاو نهنگ» که در فاصله 12 سال نوری از زمین قرار داشته، در مدار ناحیه قابل سکونت خود از یک سیاره برخوردار بوده که....      

ستاره «تاو نهنگ» که در فاصله 12 سال نوری از زمین قرار داشته، در مدار ناحیه قابل سکونت خود از یک سیاره برخوردار بوده که به دلیل فاصله آن از ستاره میزبانش می‌تواند از آب مایع در سطح خود برخوردار باشد.

این سیاره احتمالی با جرم حداقل 4.3 برابر زمین در صورت تائید می‌تواند یکی از کوچکترین سیارات با قابلیت حیات احتمالی در اطراف ستاره خود باشد.

این پنج سیاره کاندید نسبتا کوچک بوده و جرمهای آنها حداقل 2 تا 6.6 برابر زمین است.

به گفته محققان، جهان احتمالی قابل سکونت که یک گردش کامل آن در اطراف تاو نهنگ 168 روز طول می‌کشد، احتمالا یک سیاره صخره‌ای مانند زمین نیست.

تاو نهنگ نسبت به خورشید از جرم کمتری برخوردار بوده و در فاصله 11.9 سال نوری در صورت فلکی نهنگ قرار دارد که با چشم غیرمسلح نیز در شب قابل مشاهده است. به دلیل نزدیکی این ستاره و طبیعت خورشید مانند آن، تاو نهنگ برای سالها در داستانهای علمی تخیلی جای خود را داشته است.

این پژوهش در مجله Astronomy & Astrophysics  منتشر شده است. 

-منبع:پارس اسکای

جستجو

اوقات شرعی