برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار نمود.

          

_بنابراین گزارش ،نهمین جایزه علمی ،ترویجی حضرت عبدالعظیم (ع) به مناسبت سالروز ولادت دانشمند بزرگ اسلامی و گرامی

داشت روز مهندس و تقدیر و تشکر از زحمات علمی و پژوهشی ،اهداءشد به پروفسور علی عجب شیر زاده پدر علم خورشید ایران.

همایش ملی تازه‌هایی از فیزیک خورشید، به مناسبت بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی در تالار شیخ صدوق(ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی آستان مقدّس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، همایش ملی تازه‌هایی از فیزیک خورشید، به مناسبت بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی امروز با حضور حجت الاسلام محمد تقدیری مدیر مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، پروفسور علی عجب شیری زاده دبیر علمی این همایش و پدر خورشید ایران،  و علاقه مندان به علم نجوم در تالار شیخ صدوق(ره) برگزار شد.

 

در این همایش که از ساعت ۸صبح پنجشنبه ۵اسفند آغاز و تا ساعت ۱۸ ادامه یافت پژوهشگران مقاله های خود را در زمینه علمی تخصصی با محور اختر فیزیک (تازه های فیزیک خورشید) ارائه نمودند.

 

در این همایش 60 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال گردید و پس از داوری ۱۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۵ مقاله به صورت پوستر ارائه شد.

 

همایشهای سالانه‌ای که تاکنون در مرکز نجوم آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) برگزار شده، به منظور آشنا کردن جوانان ایرانی با پیشینه درخشان فرهنگی و تمدن اسلامی و انگیزش آنان به پژوهش و تحقیق صورت گرفته که استقبال گسترده استادان و به ویژه دانشجویان سراسر کشور را در پی داشته است.

 

در سالهای اخیر محور بحث ها شخصیت های علمی جهان اسلام از قبیل ابوبکر رازی، ابوریحان بیرونی، خواجه نصیر و غیره بودند، سخنرانی های ارزشمندی از سوی اساتید و دانشجویان ارائه گردیده است.

 

«نقش امواج در گرمایش اتمسفر خورشید»، «بررسی تاج خورشیدی در کسوف های کلی»، «بررسی دمایی لک خورشیدی»، «معرفی و بررسی مکانیزم ایجاد باد خورشیدی»، «پدیده خورشید گرفتگی و برنامه های راهبردی» عناوین تعدادی از مقالاتی هستند که در همایش فوق ارائه گردی

 

علی عجب شیری زاده پدر خورشید ایران در این مراسم طی سخنانی به معرفی خورشید پرداخته و درخصوص اهمیت موضوع خورشید در حیات بشری، تاثیر آن بر زندگی روزمره ما و آسیب های امواج خورشیدی بر زمین مطالبی بیان کرد.

 

 

در ادامه احسان توابی رئیس دانشگاه پیام نور زنجان گفت: خورشید نزدیک ستاره به زمین بوده و کوچکترین اخم این ستاره موجب از بین رفتن حیات کل بشر خواهد بود.

 

وی به چندین بار عبوس شدن خورشید در طول تاریخ اشاره کرد و افزود: بادها و طوفان های خورشیدی می توانند در آنِ واحد کل ارتباطات رادیویی، موبایلی و تلویزیونی ما را از بین ببرند و اگر شدت آنها زیاد باشد موجب انفجار در خطوط انتقال برق و گاز می شود.

 

توابی تصریح کرد: همه ساله درکشورهای کانادا، روسیه و قزاقستان شاهد انفجارهای شدیدی در ایستگاههای تقویت فشار گاز و الکتریسیته شاهد هستیم که ناشی از برخورد ذرات طوفان خورشیدی به کره زمین می باشد.

 

در اختتامیه همایش از ارائه دهندگان مقالات تقدیر به عمل خواهد آمد.

در ابتدای این همایش حجت الاسلام محمد تقدیری مدیر مرکزآموزش نجوم  و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: همایشهای سالانه‌ای که تاکنون در مرکز نجوم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شده همگی به منظور آشنا کردن جوانان ایرانی با پیشینه درخشان فرهنگی و تمدن اسلامی و انگیزش آنان به پژوهش و تحقیق صورت گرفته است.

 

وی افزود: استقبال گسترده استادان و به ویژه دانشجویان سراسر کشور در این امر مهم بسیار حائز اهمیت بوده است.

 

رئیس ستاد استهلال استان تهران  افزود:درباره اینکه در سالهای اخیر بحث‌های شخصیتهای علمی جهان اسلام از قبیل رازی، ابوریحان بیرونی، و خواجه نصیر طوسی و غیره سخنرانی‌های ارزنده‌ای از سوی استادان و دانشجویان ارائه شده، گفت: این امر بسیار شگفت انگیز است و نشان از آینده درخشان جوانان ایرانی دارد.

 

حجت الاسلام تقدیری اضافه کرد: همایش ملی تازه‌هایی از فیزیک خورشید در زمینه علمی تخصصی در زمینه اختر فیزیک یعنی تازه‌های خورشیدی صورت پذیرفت که در این همایش 60مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده بود که پس از داوری ده مقاله به صورت سخنرانی و پانزده مقاله به صورت پوستر ارائه شد.

وی با بیان اینکه ما توانستیم نجوم را در شهرری بومی سازی کنیم، اظهار داشت: در همین راستا امر ستاد استهلال استان تهران به مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) واگذار شده است که اول هر ماه قمری با رصد که صورت می‌پذیرد آغاز ماه قمری اعلام می‌شود.

 

مدیر مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با اشاره به رصدخانه‌های موجود در آستان مقدس، ابراز کرد: غیر از بحث رصد، رصدخانه که از ابزارهای این کار به شمار می‌رود امرزو در این مرکز دو رصدخانه، قدیم و جدید در حال فعالیت بوده است.

 

حجت الاسلام تقدیری ادامه داد: نخستین و قدیمی‌ترین رصدخانه‌های ایران در جوار شهرری به نام تبرک واقع بوده است که با بازسازی این رصدخانه در معرض بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه رصدخانه  حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزون بر دوره‌های تئوری کارگاه‌های آموزش عملی رؤیت هلال ماه و کار با تلسکوپ و سایر آموزشهای مرتبط را ارائه می‌کند، گفت: این مهم به سبب آن است تا دانش پژوهان با روشهای کاملا علمی و محاسباتی در زمینه رؤیت هلال ماه آشنا شوند.

 

مدیر مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) درباره مجموعه آسمان نمای دیجیتال،که درآستان مقدسواقع شده عنوان کرد: آسمان نمای دیجیتال بیشتر نقش بازدیدی دارد یعنی علاقه مندانی که نمی‌توانند به آسمانها سفر کنند و اجرام را از نزدیک ببینند در درون دستگاه دیجیتال می‌توانند کلیه پدیده‌ها و اجرام آسمانی را در آن مشاهده کنند و این نخستین دستگاه دیجیتال است.