برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

بیستمین کنفرانس بهارانه فیزیک پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM)، اول و دوم خرداد ماه برگزار شد.

-دو مقاله از اعضای انجمن علمی فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و اعضای بخش فارسی پروژه آذرخش نیز در این کنفرانس ارائه شد.

یکی از مقالات با عنوان «مکانیزم تفنگ پلاسما در آتشفشان های قمر «یو» سیاره مشتری» توسط محمدرضا شفیع زاده و سمانه فتحیه از اعضای انجمن و بخش فارسی پروژه آذرخش با راهنمایی دکتر حمیدرضا یوسفی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

و مقاله دیگر با عنوان «معرفی لنز پلاسمایی در کیهان شناسی برای توضیح انتقال به سرخ ناهمگون صلیب انشتین و کهکشان های خاص» توسط محمدرضا شاه جهان از دانشکده علوم پایه واحد رودهن دانشگاه آزاد اسلامی و محمدرضا شفیع زاده، عضو انجمن علمی فیزیک واحد علوم و تحقیقات و با راهنمایی دکتر حمیدرضا یوسفی برای ارائه مورد پذیرش قرار گرفت.

قمر «یو» از سری قمرهای گالیله‌یی سیاره مشتری است که مشاهدات نشان می دهد سطحی فعال و آتشفشانی دارد، برخی اخترشناسان رفتار این آتشفشان ها را شبیه به مکانیزم دستگاه تفنگ پلاسما معرفی کردند. این دیدگاه با دیدگاه ژئوفیزیکدانان علوم سیاره یی در تضاد می باشد. با مرور زمان با مشخص شدن داده های بیش‌تری که از آتشفشان های یو به دست آمد مشخص شد شبیه دانستن مکانیزم آن ها به دستگاه تفنگ پلاسما می تواند صحیح باشد. مقاله ارائه شده به تحلیل آخرین داده های به دست آمده از آتشفشان های این قمر و ارتباط آن ها با مکانیزم تفنگ پلاسما و اثر آن بر مشتری می پردازد.

صلیب انشتین که در مقاله دیگر به آن پرداخته شده نیز نام یک مجموعه کهکشان و همدم های آن می باشد که به دلیل اختلاف فاحش انتقال به سرخ آن ها معروف شده اند. طبق مدل استاندارد با اندازه گیری انتقال به سرخ کهکشان ها می توان سن کیهان را محاسبه کرد. براساس این مدل تمامی کهکشان ها با یک آهنگ از یکدیگر فاصله می گیرند، قریب به 100 کهکشان خاص کشف شده اند که هم دم هایی دارند که میزان انتقال به سرخ آن ها به میزان قابل توجهی با کهکشان متفاوت است، اکثر دانشمندان این موارد را با پدیده عدسی گرانشی توضیح می دهند که طی آن اثر جاذبه یک جرم عظیم بین ما و آن کهکشان ها باعث ایجاد اختلال در امواج رسیده به زمین می شود، اما در برخی مثال ها مانند صلیب انشیتین و بعضی کهکشان های خاص نشانه های توضیح داده شده برای عدسی گرانشی یافت نمی‌شود. دانشمندان کیهان شناسی پلاسما این موارد را با معرفی لنز پلاسمایی توضیح می دهند که مقاله ارائه شده به توضیح و تفسیر این مدل که به تازگی عنوان شده می پردازد و این مدل را برای توضیح رفتار ابرنواختران گونه یک نیز شرح و بسط می دهد.

-منبع:jamnews.ir