ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی درآستان مقدس …

اداره نجوم و آسمان‌نمای آستان مقدس در راستای برنامه‌های رصدی خود، این بار با ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در خدمت زائرین این بارگاه آسمانی بود.

ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در آستان مقدس

ویژه‌برنامه رصد ماه‌گرفتگی در آستان مقدس

رصد آسمان شب در آستان مقدس

رصد آسمان شب در آستان مقدس

وزیر کشور از غرفه اداره نجوم و آسمان‌نما…

وزیر کشور از غرفه اداره نجوم و آسمان‌نمای آستان مقدس بازدید کرد

شبکه تلویزیونی الرابعه عراق تولید کرد

معرفی اداره نجوم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام در مستند «مَسافات»

ستاره شناسان موفق به کشف یک سیاره فراخورشیدی عجیب و غریب به نام KELT-4AB شدند که دارای سه ستاره است.            

          

بنابراین گزارش این سیاره غیرمعمول، تنها سیاره سه ستاره‌ای نیست که به تازگی کشف شده و با دیگر سامانه‌های ستاره‌ای سه گانه، مانند HD 1885 ، نیز دارای آسمان مشابه است اما نکته‌ای که باعث جلب توجه همگان به این سیاره جدید شده این است که سیستم‌های دیگری که تاکنون کشف شده‌اند فاصله بسیار زیادی تا زمین دارند اما این سیاره تازه کشف شده در حدود 685 سال نوری از زمین فاصله دارد که این فاصله نزدیک‌ترین فاصله تا زمین محسوب می‌شود.

به گفته محققان، KELT-4Ab ، یک سیاره گازی غول پیکر بوده که شباهت زیادی به مشتری دارد و تنها به دور یکی از سه ستاره خود که KELT-A نام دارد می‌چرخد.

لازم به ذکر است که هر بار گردش این سیاره به دور ستاره‌اش سه روز به طول می‌انجامد. دو ستاره دیگر این سیاره فراخورشیدی، نسبت به KELT-A دورتر بوده و نور کمتری دارند. این دو ستاره در یک فاصله قابل توجهی به دور یکدیگر در حال چرخش هستند که یک دور گردش کامل این دو ستاره به دور یکدیگر در حدود 30 سال به طول می‌انجامد. آنها همچنان که به دور یکدیگر در حال چرخش هستند به دور ستاره KELT-A نیز می چرخند که گردش کامل آنها به دور این ستاره در حدود چهار هزار سال تخمین زده شده است.

جزئیات کشف این سیاره فراخورشیدی در مجله Astronomical منتشر شده است.

 _منبع:isna.ir

 

       

جستجو

اوقات شرعی