برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

اخترشناسان از کشف یک جرم فضایی خبر می دهند که می توان آن را نخستین قمر فراخورشیدی شناسایی شده نامید.

   http://media.mehrnews.com/d/2017/05/07/4/2452172.jpg  

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از انگجت، اخترشناسان در سالهای اخیر شمار قابل توجهی از سیارات فراخورشیدی را شناسایی کرده اند اما تاکنون خبری از اقمار فراخورشیدی نبوده است.

به رغم تلاشهایی که در این زمینه صورت گرفته، از آنجاکه اقمار سیارات فراخورشیدی بسیار کوچک هستند شناسایی آنها نیز با استفاده از فناوریهای فعلی به سختی صورت می گیرد.

اکنون گروهی از اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر و داده هایی که توسط آن حاصل شده موفق به کشف نشانه هایی شده اند که می تواند دلیل روشنی بر یک قمر شبیه نپتون به دور سیاره ای در سیستم خورشیدی Kepler-۱۶۲۵ باشد. این منظومه خورشیدی ۴ هزار سال نوری با زمین فاصله دارد.

اخترشناسان با اشاره به اینکه هم اکنون تنها تلسکوپ فضایی کپلر را به عنوان ابزاری کارآمد برای چنین بررسیهایی در اختیار داریم، جرم فضایی تازه شناسایی شده را به احتمال فراوان نخستین قمر فراخورشیدی می دانند که توسط انسان تشخیص داده شده است.

کشف چنین اجرامی برای اخترشناسان از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا همانطور که وجود ماه در نزدیکی زمین شانس ادامه حیات را بر روی آن افزایش داده است، چنین تصور را نیز می توان برای سایر سیارات در نظر گرفت.