برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

پژوهشگران کانادایی در بررسی‌های خود، سیاره‌ای را کشف کرده‌اند که ۱۰ برابر سبک‌تر از سیاره مشتری است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ستاره‌شناسان، یک سیاره منحصر به فرد را کشف کرده‌اند که به بزرگی سیاره مشتری اما ۱۰ برابر سبک‌تر از آن است.

پژوهشگران باور دارند که این سیاره موسوم به "WASP-۱۰۷b" یکی از کم‌چگالی‌ترین سیارات خورشیدی به شمار می‌رود که تاکنون کشف شده و به این ترتیب نام مستعار آن، "فوق‌العاده پفی" یا "پشمکی" گذاشته شده است.

به گفته پژوهشگران، یافته‌های این پژوهش، پیامدهای بزرگی برای درک ما در مورد شکل‌گیری و رشد سیارات بزرگ به همراه خواهد داشت.

سیاره WASP-۱۰۷b، حدود ۲۱۲ سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی سنبله قرار گرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که فاصله این سیاره با ستاره خود، ۱۶ برابر نزدیک‌تر از فاصله زمین با خورشید است.

پژوهشگران "دانشگاه مونترآل"(University of Montreal) کانادا با استفاده از بررسی‌های صورت گرفته با "تلسکوپ کک"(Keck Observatory) در هاوایی توانسته‌اند اندازه و چگالی این سیاره را تعیین کنند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که WASP-۱۰۷b به اندازه مشتری اما ۱۰ برابر سبک‌تر از آن است.

به گفته پژوهشگران، این چگالی بسیار کم نشان می‌دهد که این سیاره باید یک هسته جامد داشته باشد که بیش از چهار برابر جرم زمین نیست. این نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد از جرم این سیاره، در یک لایه ضخیم از گاز قرار دارد که هسته آن را احاطه کرده است.