برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

مرکز نجوم و علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) جهت آشنایی علاقه مندان و دانش پژوهان به نظریات علمی و دینی ازمنظر دانشمندان اقدام به برگزاری همایش علم ودین از نظرآلبرت انیشتین نمود.

 

-بنا بر این گزارش یکصدو سیزدهمین نشست علمی مرکز نجوم و علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) به مناسبت یکهزارو صدو بیست و یکمین سال میلاد محمد ابن زکریای رازی پزشک و متفکر شیعی، همایش علم و دین از نظر آلبرت انیشتین در مورخ92/6/7 روز پنج شنبه بر گزار گردید.

-در ابتدای این برنامه مهدی دانشیار رئیس اداره آموزش و پژوهش مرکز، به عنوان خیر مقدم مطالبی ارائه نمود،سپس یکی از دانش پژوهان مرکز مختصری از زندگی نامه و شخصیت حکیم محمدابن زکریای رازی قرائت نمود.

-در ادامه استادشهرام انصاری ،از اساتید پیشکسوت تاریخ علم و فعال در زمینه فیزیک و نجوم که مدارج علمی و تحصیلی خودرا از کشور آلمان دریافت نموده اند به ایراد سخنرانی پرداخت.

شایان ذکر است به خاطر عشق و علاقه زیادی که ایشان  به زندگی نامه دانشمندان بزرگ فیزیک و علوم اسلامی داشته اند،بیشتر وقت خود را مشغول مطالعه فراوانی در باب شخصیت اجتماعی ،مذهبی و علمی آنها نمودند. حوزه مطالعاتی استاد انصاری تاریخ علم در اسلام-علم ودین و اسلام شناسی در آلمان می باشد. 

ایشان حدود 50 مقاله علمی در مورد عناوین ذکر شده ترجمه و نگاشته اند و در حوزه مطالعاتی خودبا مراکز و پژوهشکده های زیادی همکاری داشته اند.

 

 

 

-استاد انصاری در مورد شخصیت انیشتین گفت:او در دوران جوانی استخدام اداره مخابرات می شود و در سال 1905 مقاله نسبیت را می نویسد و از آنجا مشهور می شود و مقالات زیادی در مورد ذرات حرکات ریز دارد و کتب فلسفی و طبیعی و علمی زیادی مطالعه نموده و نظریه میدان واحد از کارهای او می باشد،که در سال 1992 به دنبال این مسئله رفت که جواب نگرفت، انیشتین استاد دانشگاه زونیخ بوده است و هیچگاه وارد سیاست و مسائل سیاسی نمی شود ولی از صلح دفاع و از نژاد پرستی دوری می جوید.

در زندگی نامه آلبرت انیشتین آمده است ،که تلوزیون نگاه نمی کرده و زندگی بسیار ساده ای داشته است.

استاد پیشکسوت تاریخ علم افزود، دانشمند بزرگ انیشتین خود را همیشه مذهبی معرفی می کرده و می گفته من ایمان به خدا دارم و از شواهد و قرائن معلوم می شود که او یهودی الاصل بوده است. 

او در سال 1950 اعلام می کند که هرگز لامذهب نبوده و به خدا اعتقاد دارد و در جایی میگوید:در دوران جوانی و داشجویی ام نظریات لا مذهبی را مطالعه می کردم ولی اعتقادی به آنها نداشته ام. او ادامه می دهد: ایمان راسخ دارم که اگر ایمان از بشریت گرفته شود او چیزی ندارد و علم بدون مذهب لنگ است و مذهب بدون علم کور.

استاد انصاری اضافه کرد:دانشمندانی چون،هربرت اسپنسر-دکارت-هگل می گویند:علم و دین رابطه تنگاتنگی باهم دارند. ایشان در بخشی از سخنان خود افزود،علم ودین چهار نوع ارتباط باهم دارند:نوع اول ،این دو با هم نزاع دارند مثل گالیله و کلیسا در سال 1916 - نوع دوم ،استقلال یعنی علم ودین در روش راههای مستقل از هم دارند-نوع سوم،رابطه گفتگو- نوع چهارم،ائتلاف می باشد.

گفتنی است در پایان استاد انصاری به پرسشهای دانش پژوهان و علاقه مندان به تاریخ علم پاسخ دادند.