برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

دانشمندان دانشگاه سیدنی برای اولین بار توانستند زمان فوران یک ابرسیاه‌چاله غول‌پیکر را در مرکز کهکشان راه شیری تعیین کنند.  

-بنا بر این گزارش، ستاره‌شناسان از مدتها پیش مشکوک بودند که چنین انفجاری رخ داده اما اکنون نشان داده‌اند که زمان دقیق آن دو میلیون سال پیش بوده است.

 

شواهد این فوران از رشته شبکه‌ای گاز موسوم به جریان ماژلانی بدست آمده که عمدتا هیدروژن بوده و تا پشت ابرهای کوچک و بزرگ ماژلانی ادامه دارد.

 

محققان برای 20 سال این درخشش عجیب را از جریان ماژلانی می‌دیدند که دلیل آن غیر قابل درک بود. اما اکنون ناگهان دریافته‌اند که این درخشش می‌تواند نشانه‌ای از یک انفجار عظیم انرژی از مرکز کهکشان باشد.

 

شواهدی از یک رویداد بسیار بزرگ در گذشته وجود دارد. ماهواره‌های مادون قرمز و پرتو ایکس جریانی از ماده را از این منطقه مرکزی مشاهده کرده‌اند.

 

جوش کردن ضد ماده نیز نشانه‌های خود را برجا گذاشته است. همچنین حبابهای داغ عظیم گاز از مرکز کهکشان راه شیری خارج شده که در پرتوهای گاما و امواج رادیویی قابل مشاهده است.

 

دانشمندان در حال بررسی مرکز کهکشان در کارگاهی در دانشگاه استنفورد جمع شده و دریافتند که جریان ماژلانی می‌تواند خاطره گذشته مرکز کهکشان را با خود داشته باشد.

 

در این جریان، نور مادون قرمز اتمهای هیدروژن را به پروتون و الکترون تجزیه می‌کند. هنگامی که این عناصر دوباره با هم ترکیب می‌شوند، الکترونها از خود تابش اچ-آلفا که طول موج خاصی از نور است ساطع می‌کنند.

 

درخشانترین تابش این جریان از نزدیکترین ناحیه به مرکز کهکشان دیده شده بود.

 

این پژوهش در مجله Astrophysical منتشر شده است. 

منبع:isna.ir