برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

نخستین پیمانه از خاک سیاره سرخ که توسط مریخ نورد کنجکاوی مورد بررسی قرار گرفته است، حاوی حدود دو درصد آب است که امید تازه ای برای ساکنان آینده مستعمرات انسانی بر سطح این سیاره محسوب می‌شود.  

-بنابر این گزارش، «لاوری لشین» رئیس بخش علوم موسسه پلی تکنیک رنسلر و نویسنده اصلی مطالعه اخیر تأکید می‌کند: مریخ را بیابانی بسیار خشک و فاقد آب می‌دانستیم؛ اما آنالیزهای صورت گرفته توسط مریخ‌نورد کنجکاوی حاکی از وجود آب در این سیاره است.

 

وجود نشانه‌های آب بر روی همسایه خشک زمین چندان جدید محسوب نمی‌شود؛ مریخ نوردهای قبلی ناسا پیش از این نیز نشانه‌هایی از وجود آب به شکل های مختلف از جمله یخ را در تاریخچه باستانی مریخ بدست آورده بودند.

 

نتایج این کشفیات در پنج مقاله مختلف در مجله Science منتشر شده است که شامل آنالیز پیمانه ای از خاک مریخ و بررسی دانه های ریز خاک منطقه راکنست در نزدیکی دهانه گیل مریخ است.

 

آنالیز نخستین پیمانه از خاک سیاره سرخ توسط مریخ نورد کنجکاوی، وجود موادی بر سطح این سیاره شامل دو درصد آب را نشان می‌دهد؛ همچنین در این نمونه مقادیر قابل توجهی دی اکسید کربن، اکسیژن و ترکیبات سولفور کشف شد.

 

بر این اساس، در 0.13 متر مکعب از نمونه خاک مریخ حدود 0.47 لیتر آب وجود دارد.

 

این آنالیزهای بسیار دقیق با کمک ابزار علمی پیشرفته مانند آنالیز نمونه در مریخ (SAM) شامل کروماتوگراف گاز، طیف سنج جرمی و طیف سنج لیزری موزون انجام شد.

 

هنوز آژانس فضایی هیچ کشوری تصمیم قطعی برای ارسال انسان به سیاره سرخ نگرفته است، اما آمریکا امیدوار است که تا دهه 2030 میلادی موفق به ارسال نخستین مسافر به سیاره سرخ شود؛ ساکنان آینده مستعمرات انسانی احتمالا در آینده می توانند با برداشتن یک پیمانه از خاک مریخ و اندکی گرم کردن آن، آب بدست بیاورند.

-منبع:isna.ir