برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

                بسم الله الرحمن الرحیم

فلا اقسم بموقع النجوم وانه لقسم لو تعلمون

                           عظیم  

نجوم از جمله علومی است که قرآن کریم برای نشان دادن عظمت الهی به مطالعه و تفحص در آن امر شده وخدای سبحان در جای جای آن گریزهای بدان می زند که آیا انسان گمان می کند که خلقت او از خلقت آسمانها دشوارتر است  ویا قسم به جایگه ستارگان  که اگر بدانید قسمی بس عظیم است.

ویا در آیه ای می فرماید آیا به خلقت شتر نمی گرید و آیا نمی نگرید که آسمانها چگونه بر افراشته شده است پس غور و مطالعه نجوم از اوامر الهیست  که شهود عظمت یزدان پاک است . که در این مقاله مختصر که بنا به در خواست دوستان عزیزنگاشته شده مواردی از آن را در تجلی عظمت در زمان و مکان  عنوان می داریم . بعون الله وقوته

 

-تجلی  درعظمت زمان:

 

   خورشید در منظومه ای ستاره ای حول سیاه چاله ای در مرکز کهکشان راه شیری در حال حرکت است که در این منظومه ستاره ای قریب به صد میلیون  ستاره یافت می شود . که خورشید یکی از معمولی ترین آنهاست  .

 

خورشید با سرعتی بالغ بر 250 کیلومتر بر ثانیه حول کهکشان در حال گردش است و هر 250 میلیون سال یک بار به دور مرکز کهکشان یک دور می زند.

از آنجا که خورشید تا حال حاضر حدود 5 میلیارد سال از عمرش گذشته لاجرم از لحظه تکوینش تاکنون 20 بار حول کهکشان راه شیری دور زده است.

-سال زمینی:

 همان طور که می دانیم ما یک بار گردش زمین حول خورشید را یک سال زمینی و هر سال را 365 روز و هر روز را 24 ساعت و هر ساعت را 60 دقیقه و هر دقیقه را 60 ثانیه و همین گونه تقسیمات کوچک کرده و به عنوان ساعت و روز شمار از آن استفاده می کنیم حال در فرض توضیحات قبل ،قرار داد دیگری می کنیم .

-سال کهکشانی:

فرض کنیم یک بار گردش خورشید حول کهکشان راه شیری را بگوییم یک سال کهکشانی و هر روز از آن را معادل یک میلیون سال زمینی بگیریم . پس هر سال کهکشانی 250 روز کهکشانی دارد بر این مبنی سن خورشید از لحاظ سال کهکشانی 20 سال می باشد . اگر از هبوط حضرت آدم علیه السلام – انسان هوشمند- به اغراق یک میلیون سال زمینی گذشته باشد. به سال کهکشانی یک روز می شود و عمر انسان که به اغراق 100 سال زمینی است در سال کهکشانی 00001. روز می باشد یعنی حدود چند ثانیه کهکشانی درست مشابه اینکه جرقه هایی از آتش بر خیزد وخاموش شود .

 

 

 

-سال خوشه محلی:

حال گستره را بزرگتر می کنیم همانطور که می دانیم کهکشان راه شیری به همراه چند کهکشان دیگر خوشه ای موسوم به خوشه محلی را تشکیل میدهند که این کهکشانها به دور مرکز جرم خود در حال گردش هستند .

حال فرض کنید هر چند میلیارد سال کهکشان راه شیری به دور مرکز جرم خوشه محلی یک دور می زند حال اگر ما قرار داد خود در سال را یک بار گردش کهکشان حول مرکز جرم خوشه قرار دهیم و اسمش را سال خوشه ای  بگذاریم از تکوین کهکشان ما نسبت به آن سال خوشه ای چند سال گذشته و از عمر خورشید ما چند روز و از لحظه هبوط حضرت آدم چند ثانیه و عمر یک انسان اصلا به حساب نمی آید .حال این بازه را بزرگتر وبزرگتر کنیم . سال ابر خوشه ایی ،سوپر ابر خوشه ای و.... و خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

(سبحان ربی العظیم و بحمده)،با شهود این عظمت چه جای مباحثه در باره زمان زندگی انسان

 

-تجلی درعظمت مکانی:

 

همانطور که گفته شد خورشید به همراه صدمیلیارد100000000000ستاره در منظومه ستاره ای را ه شیری حول سیاه چاله ای در حال گردش است.

نزدیک ترین ستاره به خورشید:

 نزدیکترین ستاره به خورشید آلفا قنطورس 4 سال نوری با آن فاصله دارد یعنی اگر با سرعت نور که 300000کیلومتر بر ثانیه است به طرف آن حرکت کنیم 4 سال در راه خواهیم بود.

 

-نزدیکترین کهکشان:

نزدیکترین کهکشان به کهکشان ما یعنی کهکشان آندرو مدا  حدود 2000000 سال نوری با کهکشان ما فاصله دارد یعنی اگر با سرعت نور به طرف آن حرکت کنیم دو میلیون سال دیگر به آن می رسیم و یا به عبارت دیگر این نور متعلق به دو ملیون سال پیش است که به ما رسیده است

-دورترین کهکشان:

دورترین کهکشان از کهکشان راه شیری حدود 14 میلیارد سال نوری با ما فاصله دارد یعنی این نوری که از آن مبه ما می رسد متعلق به 14 میلیارد سال پیش است

-تعداد کهکشانهای عالم:

تخمین زده می شود که میلیاردها میلیارد کهکشان در عالم باشد یعنی به اندازه شن های ته در یا ما در جهان کهکشان داریم که در هر کدام ممکن است میلیارد ها ستاره وجود داشته باشد .

-حال در این عظمت خود را جستجو کنیم:

از میلیارها میلیارد کهکشان سوپر خوشهای خود را از خوشه های متعدد  ابر خوشه های خود از بین آنها خوشه های کهکشانی خود از خوشه ها کهکشانی کهکشان خود از میلیارد ها ستاره ستاره خود از منظومه سیاره ای حول آن سیاره خود از سیاره خود قاره خود ،کشورخود،ایالت خود،شهر خود، محله خود، خانه خود، خودمان  این شما و این عظمت کیهان ببینیم در کجای کیهان قرار گرفتیم به علاوه اینکه هنوز 98 درصد جرم آن ناشناخته است و با شتابی افزاینده در حال انبساط است وشبه وجود کیهان های موازی با کیهان ما نیز در عالم وجود دارد.

"هوالله الخلق الباری المصور له الاسماءالحسنی*یسبح له ما فی السماوات والارض و هو العزیز الحکیم*"

-منبع:daneshyar.blogfa.cam