برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

تصویر جدید فضاپیمای روزتا به نمایش دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko در نمایی تازه پرداخته که در آن، سایه این جسم در مقابل خورشید به نمایش در آمده است.             

بنابراین گزارش، فضاپیمای روزتا که توسط سازمان فضایی اروپا طراحی و مدیریت شده، این تصویر را در روز 27 مارس (هشتم فروردین) ثبت کرده که در آن زمان در فاصله 330 کیلومتری هدف یخزده خود قرار داشت.

دنباله‌دار 67/P یا دنباله‌دار روزتا از دو لوب تشکیل شده و شبیه دو گلوله برفی چسبیده به هم است. در تصویر جدید، توپ بزرگتر در سمت راست و توپ کوچک در سمت چپ تصویر قرار دارد. سایه‌های این دو بخش بر روی جو غبارآلود اطراف دنباله‌دار قابل مشاهده است.

در ما‌ه‌های فوریه و مارس 2016، برنامه‌ریزان ماموریت روزتا این فضاپیما را به 67/P نزدیکتر کردند تا سطح آن را با دقت بیشتری بررسی کنند. پس از تکمیل این بخش از ماموریت، کنترلگرها خودرو را از دنباله‌دار یخ‌زده دور کردند تا محیط اطراف هسته را مطالعه کنند.

هر پیکسل از تصویر این دنباله‌دار نمایشگر یک سطح دقت 45 کیلومتری است. ستارگان دیگر نیز در زمینه این تصویر جالب قابل مشاهده هستند.

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko در سال 1969 توسط دو ستاره‌شناس روسی کشف شد. این جسم هر 6.44 سال به دور خورشید می‌گردد و هیچ گاه تا مدار زمین نیز به خورشید نزدیک نشده است.

فضاپیمای روزتا در مارس 2004 به سمت این دنباله‌دار اعزام شد. این رصدخانه فضایی پیش از نزدیک شدن به مقصد خود بین سالهای 2005 تا 2009 سه بار از کنار زمین عبور کرد. در سپتامبر 2008 این فضاپیما از سیارک Steins دیدن کرد و سپس در تابستان 2010 نیز سیارک Lutetia را مورد بازدید قرار داد. روزتا در نهایت در ششم اوت 2014 به دنباله‌دار 67/P رسید که در آنجا ماموریت اصلی خود برای بررسی این بدنه یخی را آغاز کرد.   

_منبع: isna.ir