برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

براساس گزارش‌های اعلام شده حدود دو سوم فضانوردان بعد از اقامت در فضا دچار مشکلات بینایی می‌شوند. دانشمندان سعی کردند علت این مشکل را بیابند و هم اکنون موفق به درک این مورد شدند.   


به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، ناسا علت از دست دادن بینایی را بررسی کرده است و در حال حاضر محققان دانشگاه میامی علت مشکلات بینایی فضانوردان را دریافته‌اند. در این تحقیق محققان اسکن مغزی فضانوردان را قبل و بعد از سفر چندماهه فضایی در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) را بررسی و سپس با اسکن مغزی مسافران با سفر کوتاه فضایی در شاتل آمریکا مقایسه کردند.

 

 

نتایج نشان داد تفاوت در مایع مغزی نخاعی(CSF) دو گروه فضانوردان وجود دارد. بر این اساس محققان اظهار کردند: علت نابینایی مایع عروقی نیست.

 

CSF در مغز و طناب نخاعی بسیار مهم بوده و موجب توزیع مواد مغذی در بدن و زدودن مواد زاید می‌شود. در بی وزنی فضا سیستم CSF به دلیل تغییرات فشار مختل شده و در نتیجه اعصاب بینایی در قسمت جمجمه آسیب می‌بینند.

 

 

فضانورد ناسا اسکات کلی اولین فضانورد آمریکایی است که به مدت یک سال سفر فضایی داشته و مجبور به استفاده از عینک شده است. جان فیلیپس نیز از دیگر فضانوردانی است که مشکلات بینایی را تجربه کرده است.

 

 

دوریت دونویل از موسسه ملی تحقیقات پزشکی فضایی ایالات متحده اظهار کرد: هیچ فردی به مدت دو  سال در فضا نبوده و اگر فضانوردان به مدت دو سال در فضا باشند به احتمال زیاد بینایی خود را از دست خواهند داد.

 

نتایج این تحقیق در نشست سالانه جامعه رادیولوژی شمال امریکا در شیکاگو ارائه شده است.

_منبع:ISNA.IR