برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

حتما شما که به عنوان یک منجم آماتور یا یک فیزیکی و علاقه‌مند به ستاره شناسی این مطلب را می‌خوانید، اطلاعات زیادی در رابطه با خورشید، ستاره‌ای که برای ما حیات را به ارمغان آورده، می‌دانید.

           

در این خبر که به تازگی منتشر شده، دانشمندان توانستند علت کاهش سرعت در سطح خورشید را توضیح دهند.هرگز قدرت نور خورشید را دست کم نگیرید. ذرات نور یا فوتون ساطع شده از سطح خورشید، می‌توانند رمز و راز خورشید را برای ما آشکار سازند. می‌توانند به ما بگویند که چرا بیرونی‌ترین لایه‌ی خورشید، آهسته‌تر از هسته‌ی آن می‌چرخد.

از آنجا که خورشید یک توپ جامد نیست، مناطقی در اعماق و یا عرض‌های جغرافیایی مختلف در درجات مختلفی می‌چرخند. به مدت چندین دهه دانشمندان نمی‌دانستند که علت آهسته چرخیدن 5 درصد از لایه‌ی بیرونی خورشید نسبت به هسته‌ی داخلی خورشید چیست!

در سوم فوریه دانشمندانی از برزیل و ایالات متحده آمریکا مقاله‌ای منتشر کردند مبنی بر اینکه شاید فوتون‌های آزاد شده از سطح خارجی خورشید به آرامی کُند شوند!

با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای رصدخانه خورشیدی ناسا، دانشمندان چرخش در خورشید و لبه‌ی بیرونی آن را توانستند اندازه‌گیری کنند.

در لایه نازک 70 کیلومتر ضخامت پوسته سطح خورشید نسبت چرخش به دو درصد کاهش پیدا می‌کند. در واقع فوتون‌ها با توجیه تکانه‌ی زاویه‌ای سرعتشان کاسته شده و به مرور کم می‌شود.

برای درک بیشتر این مطلب یک اسکیت باز روی یخ یا دوک نخ ریسی را در ذهن خود تجسم کنید. اگر به اسکیت باز نیرویی وارد نشود، وی بعد از مدتی بر اثر نیروی اصطکاک سرعتش را از دست داده و می‌ایستد.

دانشمندان معتقدند با گذشت زمان کاهش سطح خورشید می‌تواند 5 درصد از نور خورشید را به عقب براند.

منبع :انجمن تخصصی نجوم آماتوری ایران