برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

پس از سه روز جستجوی بی وقفه در نهایت اخترشناسان موفق به ارایه یک کاندیدای نهایی برای معرفی به عنوان سیاره نهم در منظومه شمسی شدند.

            

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از ساینس الرت، سه روز جستجوی بی وقفه در اعماق فضا برای کشف سیاره ای ناشناخته در منظومه شمسی در نهایت به معرفی چهار کاندیدای محتمل منجر شد که قطعا یکی از آنها در آینده نزدیک سیاره نهم لقب می گیرد.

 

شکار سیاره نهم بخشی از یک پروژه علمی است که با همکاری عموم مردم صورت گرفته و در زمره جذاب ترین پروژه های علمی در سراسر جهان به حساب می آید. این پروژه با استفاده از رصدخانه Siding Spring Observatory که در دانشگاه ملی استرالیا نصب شده صورت گرفته است. در این رصدخانه تلسکوپ SkyMapper قرار دارد.

 

حدود ۶۰ هزار نفر از سراسر جهان در این پروژه تحقیقاتی حضور داشته اند. آنها نه تنها چهار کاندیدای نهایی را برای انتخاب سیاره نهم از میانشان ارایه کرده اند بلکه نقش بسزایی در طبقه بندی بیش از چهار میلون جرم فضایی دیگر هم داشته اند.

 

این پروژه تحقیقاتی به سرپرست برد تاکر از دانشگاه ملی استرالیا صورت گرفته و اخترشناسان زیادی از سراسر جهان نیز حمایتشان را از یافته های آن اعلام کرده اند از جمله مایک براون از کلتک آمریکا.

براون و همکارانش در سال ۲۰۱۶ متوجه شدند که مدارات برخی اجرام فضایی در کمربند کوئیپر تحت تأثیر یک جرم فضایی شاخص دستخوش تغییر می شود. این تغییرات نشانه روشنی مبنی بر وجود سیاره ای به بزرگی نپتون در منظومه شمسی و جایی فراتر از پلوتو دارند. اما کشف آن به یک چالش بزرگ تبدیل شده  است زیرا تقریبا یکهزار برابر کم نورتر از پلوتو خواهدبود