رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

از تلسکوپ تا تریبون؛ اختتامیه‌ای نوآوران…

آئین اختتامیه دوره تابستانه آموزش نجوم با رویکردی نوآورانه و با مشارکت کودکان و نوجوانان در اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد.

شگفتی‌های دریا در خانه علم

با توجه به استقبال فراوان بازدیدکنندگان از گنجینه‌ آبزیان دریایی در خانه علم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، آقای مرتضی کوشک‌باغی - از نیکوکاران و اهداکنندگان این مجموعه ارزشمند - با رضایت و شور قلبی تصمیم گرفتند بیش از 40 نمونه جدید از آبزیان دریایی را نیز به این گنجینه اهدا کنند

در گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «صدای اندی…

در ادامه فعالیت‌های علمی و ترویجی اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، یک‌شنبه 27 مهرماه، گفت‌و‌گوی زنده تلفنی رئیس اداره نجوم آستان مقدس با برنامه صدای اندیشه‌ها از شبکه رادیو گفت‌و‌گو برگزار شد.

ابر عظیمی از گاز هیدروژن با سرعت ۷۰۰ هزار مایل بر ساعت به سمت کهکشان راه شیری در حال حرکت است و در صورت رسیدن به این کهشکان می تواند ۲ میلیون ستاره جدید را در کهکشان راه شیری شکل دهند.  

          

به گزارش خبرگزاری مهر، زمانیکه در دهه ۱۹۶۰ میلادی این ابر عظیم با نام Smith شناسایی شد، اطلاعات کافی در مورد ترکیب شیمیایی آن در دست اخترشناسان نبود تا اینکه با انجام مطالعات گسترده بر روی آن مشخص شد که محتوای آن بسیار شبیه به خورشید است.

در همین حال اخترشناسان بر این باور هستند که این ابر عظیم در حدود ۷۰ میلیون سال پیش در فضا رها شده است.

محققین ناسا تخمین زده اند که این ابر عظیم در حدود ۳۰ میلیون سال دیگر با کهکشان راه شیری بر خورد خواهد کرد که در این صورت می تواند ستارگان بی شماری را شکل دهد.

نکته قابل توجه این است که محققین ناسا می گویند این ابر عظیم می تواند گاز کافی برای ۲ میلیون خورشید تولید کند.

بر همین اساس، اختر شناسان برای برآورد مقدار هیدروژن موجود در این ابر عظیم از تلسکوپ هابل استفاده کرده اند، یعنی اشعه ماورا بنفش از هسته سه کهکشان فعالی که میلیاردها سال نوری در پشت این ابر عظیم قرار گرفته اند را برای تخمین ترکیب شیمیایی آن مورد رصد قرار داده اند.             

 

 

        

 

جستجو

اوقات شرعی