رصد آسمان شب با تلسکوپ

برنامه رصد آسمان شب با تلسکوپ در آستان مقدس برگزار می‌گردد

نمایی از دو ساعت قدیمی بر فراز مسجد جامع…

در نمایی نادر از سال 1280 قمری حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، دو ساعت بر فراز مسجد جامع دیده می‌شوند؛ یکی با وقت شرعی «مغرب‌کوک» و دیگری با ساعت رسمی روز - گواهی از گذار روزگار، از آفتاب به عقربه.

از تلسکوپ تا تریبون؛ اختتامیه‌ای نوآوران…

آئین اختتامیه دوره تابستانه آموزش نجوم با رویکردی نوآورانه و با مشارکت کودکان و نوجوانان در اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد.

شگفتی‌های دریا در خانه علم

با توجه به استقبال فراوان بازدیدکنندگان از گنجینه‌ آبزیان دریایی در خانه علم و آسمان‌نمای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، آقای مرتضی کوشک‌باغی - از نیکوکاران و اهداکنندگان این مجموعه ارزشمند - با رضایت و شور قلبی تصمیم گرفتند بیش از 40 نمونه جدید از آبزیان دریایی را نیز به این گنجینه اهدا کنند

در گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «صدای اندی…

در ادامه فعالیت‌های علمی و ترویجی اداره نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام، یک‌شنبه 27 مهرماه، گفت‌و‌گوی زنده تلفنی رئیس اداره نجوم آستان مقدس با برنامه صدای اندیشه‌ها از شبکه رادیو گفت‌و‌گو برگزار شد.

پس از سه روز جستجوی بی وقفه در نهایت اخترشناسان موفق به ارایه یک کاندیدای نهایی برای معرفی به عنوان سیاره نهم در منظومه شمسی شدند.

            

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از ساینس الرت، سه روز جستجوی بی وقفه در اعماق فضا برای کشف سیاره ای ناشناخته در منظومه شمسی در نهایت به معرفی چهار کاندیدای محتمل منجر شد که قطعا یکی از آنها در آینده نزدیک سیاره نهم لقب می گیرد.

 

شکار سیاره نهم بخشی از یک پروژه علمی است که با همکاری عموم مردم صورت گرفته و در زمره جذاب ترین پروژه های علمی در سراسر جهان به حساب می آید. این پروژه با استفاده از رصدخانه Siding Spring Observatory که در دانشگاه ملی استرالیا نصب شده صورت گرفته است. در این رصدخانه تلسکوپ SkyMapper قرار دارد.

 

حدود ۶۰ هزار نفر از سراسر جهان در این پروژه تحقیقاتی حضور داشته اند. آنها نه تنها چهار کاندیدای نهایی را برای انتخاب سیاره نهم از میانشان ارایه کرده اند بلکه نقش بسزایی در طبقه بندی بیش از چهار میلون جرم فضایی دیگر هم داشته اند.

 

این پروژه تحقیقاتی به سرپرست برد تاکر از دانشگاه ملی استرالیا صورت گرفته و اخترشناسان زیادی از سراسر جهان نیز حمایتشان را از یافته های آن اعلام کرده اند از جمله مایک براون از کلتک آمریکا.

براون و همکارانش در سال ۲۰۱۶ متوجه شدند که مدارات برخی اجرام فضایی در کمربند کوئیپر تحت تأثیر یک جرم فضایی شاخص دستخوش تغییر می شود. این تغییرات نشانه روشنی مبنی بر وجود سیاره ای به بزرگی نپتون در منظومه شمسی و جایی فراتر از پلوتو دارند. اما کشف آن به یک چالش بزرگ تبدیل شده  است زیرا تقریبا یکهزار برابر کم نورتر از پلوتو خواهدبود

جستجو

اوقات شرعی