برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

ستاره‌شناسان دانشگاه آنتیوکوآ در کلمبیا توانسته‌اند منشا شهاب‌سنگی را که پس از انفجار، منجر به آسیب دیدن بیش از یکهزار انسان در مرکز روسیه شده بود، محاسبه کنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این محققان از فیلمهای آماتوری برای طراحی نقشه مسیر سنگ آسمانی که در آسمان شهر چلیابینسک روسیه درخشیده و خساراتی را به ساکنان وارد کرد، استفاده کردند.

نتایج بدست آمده نشان داد که این شهاب‌سنگ به خانواده سرشناس سنگهای فضایی موسوم به سیارکهای آپولو تعلق داشته و احتمالا از کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری آمده است.

دهها فیلم از این توپ آتشین توسط دوربینهای تلفن همراه، دوربینهای مداربسته و دوربینهای درون خودروها به ثبت رسیده و بطور آنلاین در سراسر جهان منتشر شدند و محققان دو مورد از آنها را برای کار بر روی پروژه خود مناسب یافتند.

آنها با استفاده از این فیلمها توانستند مسیر شهاب‌سنگ را از میان جو زمین طراحی کرده و سپس مدار آن بدور خورشید را بازسازی کنند.

محققان با استفاده از تصاویر و محل برخورد سیارک در دریاچه چبارکول توانستند ارتفاع، سرعت و موقعیت سنگ را در زمان برخورد با زمین محاسبه کنند.

طبق برآوردهای ستاره شناسان، این سنگ با سرعت بین 13 و 19 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کرده که در ارتفاع بین 32 و 47 کیلومتری در آسمان شهر کورکین درخشان شده است.

برآوردهای اولیه از جرم این شهاب‌سنگ آنرا حدود 10 تن محاسبه کرده بود اما سازمان ناسا در محاسبات بعدی خود جرم آنرا بین 7000 تا 10 هزار تن اعلام کرد. بر اساس برآوردهای ناسا، اندازه این سنگ حدود 17 متر بوده است.

محققان پس از شناسایی مسیر شهاب‌سنگ، ارقام خود را در یک نرم‌افزار نجومی که توسط رصدخانه نیروی هوایی آمریکا ساخته شده، قرار دادند که خانواده اصلی آنرا نشان می‌داد.

تاکنون حدود 9700 سیارک نزدیک به زمین شناسایی شده که حدود 5200 مورد آن متعلق به خانواده آپولو هستند. سیارکهای آپولو جزء گروه سیارکهایی هستند که از مدار متقاطع با زمین برخوردارند.

اولین سیارک آپولو در سال 1918 توسط مکس وولف از آلمان کشف شد.

سیارکها بر اساس مداری که دارند به گروههای مختلف مانند آپولو، آتن یا آمور تقسیم می‌شوند.

-منبع:isna.ir