برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

  سازمان فضایی ناسا به تازگی تصویر خارق‌العاده‌ای از یک کهکشان موسوم به NGC 7640 را منتشر کرده است. 

           

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، خوشه کهکشانی آندرومدا یکی از 88 خوشه مدرن و متمایز از کهکشان آندرومدا در همسایگی راه‌شیری است. کهکشان NGC 7640 نیز در این خوشه قرار گرفته است.

طبقه‌بندی‌های متفاوتی برای شناسایی کهکشان‌ها توسط شکل و ساختار آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و NGC 7640 نیز یک نوع مارپیچی میله‌ای است. این نوع  کهکشان‌ها توسط بازوهای مارپیچی‌شان شناخته می‌شوند که نه از مرکز آن‌ها، بلکه از یک میله بلند نشات می‌گیرند که مرکز کهکشان را قطع کرده است.

کهکشان راه شیری نیز یک کهکشان مارپیچی میله‌ای است.

البته در تصویر جدید ناسا ممکن است کهکشان NGC 7640 به دلیل جهت آن نسبت به زمین، شبیه یک گونه  مارپیچی به نظر نرسد. معمولا دید روبرویی از کهکشان‌ها در زمین به میزان کمی وجود دارد و بازوهای مارپیچی آن‌ها چندان قابل مشاهده نیستند.

گزارش‌های حاکی از آن است که این کهکشان در گذشته نوعی از تعامل را تجربه کرده است. کهکشان‌ها از حجم زیادی جرم برخوردارند و از این رو به وسیله گرانش بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند. بعضی اوقات این تعاملات ملایم و گاهی مواقع بسیار شدید هستند و ممکن است باعث ادغام آن‌ها و تبدیل به یک کهکشان جدید و بزرگتر شود.

درک تاریخچه یک کهکشان و تعاملاتی که تجربه کرده می‌تواند به ستاره‌شناسان در ارتقای دانش‌شان در مورد چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌ها و ستاره های درون آن‌ها کمک کند.