برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

حدود ۳۷۰ سال پیش خورشید تقریبا بدون لکه شد و حالا دانشمندان خبر می دهند که این ستاره فروزان بار دیگر به این وضعیت دچار می شود.

                  

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال ۱۶۴۵ عملا خبری از لکه های معروف خورشیدی نبود. طی یک دوره ۷۰ ساله بعد از آن که تحت عنوان Maunder Minimum شناخته می شود، لکه های خورشیدی به ندرت در سطح این ستاره دیده می شد.

اکنون و پس از یک دوره فعالیت مغناطیسی چشمگیر در خورشید که با پیدایش چندین لکه در دهه های ۵۰ و ۶۰ میلادی همراه بود حالا دانشمندان از حرکت این ستاره به سوی دوران عاری از لکه خبر می دهند.

اما تکرار تاریخ همیشه هم بد نیست. این بدان معناست که می توانیم گذشته و آینده را پیش بینی کنیم. این همان کاری است که متیو اونس از دانشگاه ردینگ بریتانیا در حال انجام دادن آن است.

او و همکارانش در نشریه علمی Scientific Reports نیم نگاهی به دوره Maunder Minimum داشته اند تا از این طریق فعالیتهای خورشیدی را در آینده نزدیک پیش بینی کنند.

بررسی های دقیق دانشمندان نشان می دهد خورشید در مسیری قرار دارد که طی آن لکه هایش بسیار کم می شود.

به طور کلی لکه های خورشیدی بر اثر فعالیتهای شدید مغناطیسی ایجاد می شوند که در نتیجه انتقال گرما به زمین و البته سایر سیارات مجاور کاهش می یابند.

تحقیقات نشان می دهد که لکه های خورشیدی به علت کاهش درجه حرارت سطح در خورشید ایجاد می شوند و جالب اینکه می توان آنها را بدون استفاده از تلسکوپ نیز مشاهده کرد.