برگزاری گردهمایی دانش پژوهان کلاس های نج…

مرکز آموزش نجوم و معرفی علوم نوین آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری رصد اولین خورشید گرفتگی قرن

در مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

رصدخورشید گرفتگی جزئی

توسط مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

آغاز ثبت نام دوره پاییز1401

در مرکز آموزش نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع)

گزارش تصویری کلاس های تابستان 1401

مرکز آموزش نجوم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا نموده است

نخستین‌باری است که در تاریخ کاوش‌ها٬ مریخ‌نورد کنجکاوی موفق می‌شود به عمق تخته‌سنگی نفوذ کند و نمونه‌های خاکی را از زیر سطح مریخ خارج کند. 

بیش از چهار دهه است که از کاوش‌ مریخ‌نوردهای ناسا روی مریخ می‌گذرد و این نخستین‌باری است که در تاریخ این کاوش‌ها٬ مریخ‌نورد کنجکاوی موفق می‌شود به عمق تخته‌سنگی نفوذ کند و نمونه‌های خاکی را از زیر سطح مریخ خارج کند. کنجکاوی با کمک بازوی ۲ متری خود موفق شد تا روی یکی از تخته‌سنگ‌های مریخ سوراخی به قطر ۱۶ میلی‌متر و عمق ۶۴ میلی‌متر ایجاد کند و نمونه‌ی از خاک داخلی مریخ (به اندازه‌ی ۱۴ سی‌سی) را خارج کند و آن را داخل ظرف نگه‌دارنده‌ی مخصوصی قرار دهد.

این تخته‌سنگ موسوم به John Klein در ناحیه‌ی YellowKnife Bay در دهانه‌ی گیل قرار دارد. دانشمندان گمان می‌کنند که در روزگار قدیم- آن زمان که مریخ داغ‌تر و مرطوب‌تر بوده در این منطقه آب جریان داشته است و به همین علت آن‌جا را برای نمونه‌برداری انتخاب می‌کنند. نکته‌ی جالب توجه این نمونه‌ی خاکی٬ رنگ خاکستری‌اش است. جان گراتزینگر٬ سرپرست علمی مأموریت می‌گویند: « این رنگ هرچه باشد از رنگ سرخ-نارنجی سطحی مریخ خیلی بهتر است. زیرا رنگ سرخ نشان‌دهنده‌ی اکسیداسیون و نابودی مولکول‌های آلی است. » حداقل درباره‌ی این نمونه‌ی خاکی می‌توان امیدوار بود که نشانی از مولکول‌های آلی یافت شود. مولکول‌های آلی شرط لازم برای شکل‌گیری حیات‌اند و دانشمندان بسیاری خوش‌بین‌اند که بتوانند اثری از آن را در مریخ بیابند. بنابراین قدم بعدی بررسی این نمونه‌ی خاکی در ابزارهای ChenMin و SAM است تا شاید اثری از مولکول‌های آلی یافت شود. 

-منبع:canot.ir